zaterdag 13 oktober 2012

Doe-het-zelf zintuig/voelzakken


De afgelopen jaren heb ik in mijn webshop de Squidgy Sparkle vormen verkocht. Dit zijn platte transparante vormen gevuld met kleurrijke vloeistof en glitters. Erg leuk om naar te kijken en om aan te zitten. Maar de leverancier was niet altijd even snel met leveren en de prijs was wellicht niet erg aantrekkelijk voor ouders. 
Het is altijd een afweging...is een product ook betaalbaar voor de ouders. Dat is toch anders dan een product kopen voor bijvoorbeeld een instelling, waar meerdere kinderen ermee kunnen spelen. 

Daarom dit doe-het-zelf project: 

Je hebt nodig

Hersluitbare diepvrieszakjes (Ziplock)
Doorzichtig plakband (liefst breed) 
Haargel of douchegel of scheerschuim of allemaal
Eventueel kleine voorwerpen (kraaltjes, lovertjes, alles kan als het maar niet scherp  is)
 
Het ziplockzakje vul je met 3 of 4 grote klodders haargel (van de euroshop bijvoorbeeld). Om het spannender te maken kun je er glitters in stoppen. (of andere voorwerpjes). Dan met het plakband de zak afplakken bij de sluiting, zodat het extra goed dicht zit om lekken te voorkomen.
Ik heb gele haargel gekocht. Het is ook leuk om heldere haargel te kopen en voedingskleurstof toevoegen, dan kan je verschillende kleuren maken. In dit zakje heb ik bloemlovertjes gedaan die ik nog had liggen.


Mijn dochter en haar vriendinnetje vonden het heel gek voelen en konden er niet afblijven. 
Door het zakje tegen het raam te houden kreeg het weer een nieuwe dimensie. 

Hierna heb ik een zakje gevuld met douchegel en pompoms. Ook dit was een succes. Een ander gevoel.

Zakje gevuld met scheerschuim. Dit was een topper! Lekker gevoel en door hem goed vol te doen, kreeg het lekker weerstand. 
We vulden er ook één met Zotte Zeep. Dit heeft van zichzelf al meer weerstand en inderdaad ook het voelzakje had meer weerstand, dan die gevuld met scheerschuim.


Daarna zijn we een stapje gekker gegaan... gekookte spaghetti met voedingskleurstof en wiebelogen...
Griezelig Groen met haargel

Rillend Rood met douchegel
Het was een groot succes en we hebben de voelmiddag afgesloten met een spetterend eind.... Alles leeg gegooid in de badkuip, zo hadden de meiden nog een heerlijk voel en ervaar avontuur. Heerlijk kliederen en smeren.
En ik was voor even, moeder van het jaar! 

Zotte Zeep is te koop bij www.findystoys.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten