vrijdag 25 november 2011

Sinterklaas heeft ook hét cadeau voor kind met beperking.

De drukte is begonnen. Deze laatste weken van november zijn papa's en mama's druk aan het shoppen voor St. Nicolaas. Dat merk ik aan de bezoekers aantallen op de site en zeker ook aan de stapels pakjes die iedere dag weer naar de vervoerder gaan.
Pakjes vol met kleine en grote verassingen voor de kinderen. Op zich niets bijzonders, maar veel van de door mij ingepakte pakketten zijn voor de ouders en/of grootouders wel bijzonder.
Sommigen van hun heb ik aan de telefoon gehad voor dat ze bestelden of erna. Vaak zijn juist zij zo blij als een kind met hun aankoop. Ze hebben eindelijk iets gevonden waar het kind echt iets aan heeft.
Iets waarmee het kind ondanks zijn of haar beperking echt mee spelen kan.
Want als je kind of kleinkind een beperking heeft, is het niet altijd even eenvoudig om bij de reguliere speelgoed winkels te slagen.
Zo ook deze week een oma, ze was zo enthousiast aan de telefoon. "Ik wil zo graag dat mijn blinde kleinzoon echt blij kan zijn met zijn cadeau. Dat hij er met veel plezier mee spelen kan." En zo is het. Iedere ouder of grootouder wil graag dat het kind vaak, lang en met plezier met het cadeau spelen zal.
Deze oma was bij met de sprekende dobbelsteen, waar ze samen allerlei spelletjes mee bedenken kunnen, met het geluidenmemory en vooral met zoiets eenvoudigs als geurende kleurpotloden.
Zo kan kleinzoon, nadat oma de kleurplaat heeft overgetrokken met een reliefstift, de plaat ingeuren in plaats van inkleuren.
Dat pakjes avond maar voor ieder kind een feest mag worden, met de prachtigste pakjes om heerlijk mee te spelen.


€ 12,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten