dinsdag 16 augustus 2011

1e schoolweek: de week van het pest protocol

Op veel scholen is de eerste schoolweek het moment dat er met de klassen gesproken wordt over het pestprotocol. De leerlingen tekenen met elkaar een anti pest statuut en maken afspraken wat te doen als ze
merken dat er toch gepest wordt.
Zelf ben ik groot voorstander van zo'n beleid. Het is bewezen effectief. Toch hebben nog niet alle scholen een Anti Pest Beleid. Jammer.

Findy's toys heeft een aantal artikelen die de leerkracht kunnen helpen om het onderwerp te bespreken, hulpmiddelen om emotie en problemen bespreekbaar te maken. Dit kan klassikaal gebeuren of 1 op 1.

Zo hebben wij full colour gelamineerde kaarten met afbeeldingen van situaties. Een uitstekende bron voor gesprekken over het pesten. Schud de kaarten en laat de kinderen ze sorteren in 3 stapels:  Er is sprake van Pesten, Er is geen sprake van pesten en  we twijfelen.  Verkrijgbaar voor € 25.00.

De Zorgen Zak: een tas met gelamineerde kaarten, met erop kleine monsters, waarop de kinderen één van hun zorgen opschrijven met een white-board stift. Doe alle kaarten in de zak en neem er dan één uit om te bespreken in de groep. Zo kun je anoniem de zorgen die de kinderen hebben, bespreken.  € 36,75


Emotie kaarten
Set van 12 kleurrijke kaarten die helpen met gevoelens en uitdrukkingen. Te gebruiken in kleine en grote groepen. Ontworpen om uit te dagen zodat er nagedacht en gediscussieerd wordt over elkaars gevoelens.
€ 20.00


Vandaag 10 % korting op deze artikelen, koopt u alle 3 de artikelen dan krijgt u 20 % korting.

www.findystoys.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten