vrijdag 12 augustus 2011

De KIiederbak voor uren plezier

 
 
Voor thuis of op school, de opvang of op de camping:
Uren lang speelplezier voor kinderen. Lekker kliederen en kladderen, voelen en ervaren. Sensopatisch spelen met verschillende materialen, eens wat anders dan water en zand.
 
Stevige kunststof bak met deksel:
1 Kliederkleed 2 x 3mtr.
1 Kom 2,5 ltr.
1 Kom 4 ltr.
1 Kom 6,3 ltr.
2 Garde's
3 Houten Pollepels
1 Maatbeker
1 Gowi ijsschep
1 Kg. Zeepvlokken
1 pot Sneeuw Poeder
1 Jelly Pudding
Gebruiksaanwijzing
Spel ideeën
Zeepvlokken schuim :  Ruiken, voelen, horen, NIET proeven! Verstop kleine dingetjes in het schuim, smeer het schuim uit over tafel of over een spiegel.  Kijk wat er op het schuim blijft liggen en wat er in weg zakt.  Meng er glitters door en het lijkt net sneeuw.
Sneeuw :  Aangemaakt met ijskoud water geeft het ook bij het voelen, de sensatie van sneeuw. Maar ook leuk is om het eens met warm water aan te maken. De kinderen verwachten koude en voelen dan warmte. Sensatie. De  sneeuw is ook een geweldige aanvulling voor de seizoenstafel.
Jelly pudding: Begin eerst met allemaal een lepeltje proeven… voelen in de mond. Daarna lekker met je handen er door. Griezelig of lekker? Zijn er kinderen in de klas die koosjer of halal eten? Gebruik dan de AgarAgar. 
Omschrijf eens wat je voelt? Zacht of hard? Nat of droog? Kleverig of plakkerig? Bij alle spellen is het goed om met de kinderen te praten over wat ze voelen, ruiken, horen en proeven.
Er zijn natuurlijk nog meer leuke dingen te bedenken. Maismeel met water, scheerschuim, macaroni gekookt en ongekookt, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten