dinsdag 13 november 2012

Gezonde Voeding moet je Leren

Mijn vorige blog ging over sporten en bewegen. Om het thema compleet te maken, direct maar een blog met de Gezonde Voeding lesmaterialen er achteraan.
 
Het is belangrijk dat kinderen leren welke voeding goed voor ze is en welke niet zo goed voor hun zijn. Daarbij vind ik het zeer belangrijk dat ze weten hoe het fruit of de groente heet. Dat gaat toch vanzelf zou je denken...Nee, niet in elk huis wordt er aandacht aan besteed, en ik moet eerlijk toegeven ook mijn kinderen kennen niet alle fruit en groenten.
Zo eten wij thuis bepaalde groenten bijvoorbeeld nooit. Echt NOOIT! Toch is het belangrijk dat ze weten dat er ook bloemkool bestaat en hoe het eruit ziet. (Inmiddels hebben ze bij oma bloemkool gegeten en ze zijn het volkomen eens met het beleid van hun ouders. En nee, u hoeft geen "echt" heel lekkere recepten te mailen!)
 
Om kinderen te leren gezonde keuzes te maken is onderwijs dus van belang. Zo is er bij   Het Voedingscentrum, informatie te downloaden over voedingsonderwijs, inclusief lesmateriaal.
 
Om deze lessen nòg leuker te maken heeft findystoys de volgende materialen op voorraad:
 
Magnetische Voedingsspinner
De voedingsgroepen leren, gezonde maaltijden plannen, met deze magnetische schoolbord spinners maakt u deze lessen leuk. Met deze set maakt u van uw schoolbord een interactief spelbord. Teken een cirkel op het bord en plaats de magnetische onderdelen, klaar voor het spel. De leerlingen laten de spinner draaien, vergelijken en sorteren de verschillende etenswaren naar de verschillende voedingsgroepen, uitgebalanceerde maaltijden en gezondheid. 
Voor individuele lessen of in groepjes, is ook de Gezonde voedingsset een nuttig artikel.
Een placemat met bord en daar kan het kind dan zelf zijn maaltijd op samenstellen.
  De gedetailleerde foto’s representeren de verschillende voedingsgroepen. De verschillende opdrachten die met deze set kunnen worden uitgevoerd, zal kinderen de weg wijzen naar een gezonde levensstijl.
Deze set bevat: 1 magnetische placemat (write-on/wipe-off)
1 set bestek (vork,lepel,mes)
1 glas
29 foto’s van etenswaren
  
 
Heb je ook kinderen in de groep die liever niet stil zitten? Geen probleem.
Met deze Opblaasbare Groenten& Fruit Bal kun je spelen en leren tegelijk. 
Gooi en vang spelletjes, terwijl de voedingsmiddelen worden benoemd en eventueel beoordeeld op hun voedingswaarden.
 Het Voeding Stoplicht Spel:
Een sorteerspel, ontworpen om kinderen bewust te maken van voeding en gezondheid. Met behulp van het stoplicht principe wordt onderwezen welk voedsel je zou moeten eten om gezond te blijven. Het voedsel wordt geclassificeerd in 3 groepen. Rood, Oranje en Groen. Rood: Dit eet je soms. Oranje: Dit eet je met mate. Groen: Dit mag je zo vaak eten als je wilt.
 
Met deze set van 24 rubberstempels met kunststof handvat, maak je zelf aanvullend materiaal voor gezondheid lessen. Maak zelf spelletjes met deze stempels zoals: Bingo, Lotto, Memory of Kwartet.
De stempels zijn in 6 groepen te verdelen.
 
www.findystoys.nl

1 opmerking: